Päästeametnik alustab näljastreiki

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi päästja Andreas Reinberg.
Türi päästja Andreas Reinberg. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viimase protestikarjena päästetöötajaid ähvardava 110 inimese koondamise vastu kuulutas Türi päästekomando ametiühingu usaldusisik Andreas Reinberg välja neljapäeva keskpäeval algava näljastreigi. «Mina enam muid võimalusi selle asja lahendamiseks ei näe,» põhjendas Reinberg kolmapäeva hilisõhtul.

Dramaatilise sammu kasuks otsustas Reinberg pärast seda, kui kuulis teisipäevasel kohtumisel siseminister Marko Pomerantsi ja päästeameti juhtkonnaga, et lootus leida riigieelarvest 23 miljonit lisakrooni, mis päästeametnikke ähvardava koondamiskirve eemale juhiks, on imeväike.

Nälgimisega loodab Reinberg üldsusele selgitada, kuivõrd meeleheitlikus olukorras päästeametnikud on. «Võtsin kolmapäevast töölt palgata puhkuse ja nälgin seni, kuni see probleem leiab lahenduse. Kas see lahendus on positiivne või negatiivne, teame nädala pärast,» ütles Reinberg.

Reinberg kavatseb näljastreiki pidada Tallinna südalinnas Raua tänaval päästeameti peamaja ees telgis. Streikimise ajal peab Reinberg avalikkusega sidet e-posti teel, tema aadress on 112vajababi@gmail.com.

«Eks ma sealt (sellele aadressile saadetavatest kirjadest - toim) näen, kas inimesed mõistavad päästjate muret, ja katsun kirjutajatele jõudumööda ka vastata,» märkis Reinberg. «Loodetavasti ei saa sellest aadressist mitte roppustest kubisevat peldikuseina, vaid kanal asjalikuks aruteluks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles