Paet lubas Somaalia piraadid ELis kõneaineks võtta

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Lehmann Timber..
Kaubalaev Lehmann Timber.. Foto: http://kw-shipping.com.

Eesti kavatseb laevade kaaperdamise ja piraatluse teema Euroopa Liidu (EL) ja NATO raames tõstatada, ütles täna välisminister Urmas Paet.

Laevade kaaperdamine Somaalia ranniku lähedal on muutunud kurjategijatele rutiinseks sissetulekuallikaks ning selle vastu võitlemine nõuab rahvusvahelisi jõupingutusi, teatas välisministeeriumi pressitalitus.

«Piraatlusega võitlemine on ELi solidaarsuse küsimus ning sellele probleemile tuleb lahendus leida üheskoos ja võimalikult kiiresti. Paraku innustab iga nende jaoks õnnestunud kaaperdamisjuhtum piraate uute laevade hõivamisele,» sõnas Paet täna Berliinis Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga kohtudes.

Ministrid kõnelesid kohtumisel ka ELi ja Venemaa suhetest.

Välisministrid pidasid oluliseks ELi ja Venemaa raamlepingu läbirääkimiste alustamist. «Eesti soov on, et raamleping oleks kõikehõlmav ja juriidiliselt siduv ning annaks lahenduse võimalikult paljudele küsimustele ELi ja Venemaa suhetes,» lausus Paet.

Paet tänas Steinmeierit selle eest, et Saksamaa võttis juulis üle Balti riikide õhuruumi turvamise. «Meie jaoks on oluline, et kõikidele NATO liikmetele oleks tagatud samadele standarditele vastav õhuturve,» lisas Paet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles