Sotside Tallinna juhiks sai Anvelt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna esimeheks valiti täna õhtul endine keskkriminaalpolitsei juht ja praegu Tallinna volikokku kuuluv Andres Anvelt.

Anvelt ütles Postimees.ee'le, et esimehe hääletusel tal vastaskandidaate polnud ning ta sai suurema osa üldkogul osalenute häältest.

Andres Anvelti sõnul ei istu sotsiaaldemokraadid raskel ajal mugavalt opositsioonikaevikus, vaid on võtnud koalitsiooniparteina vastutuse pealinna jätkusuutlik arengu ja linnakodanike toimetuleku eest.

«Ausus, solidaarsus ja koostöö on need väärtused, mille eest sotsiaaldemokraadid alati seisavad. Valijad annavad meie tööle hinnangu aasta pärast riigikogu valimistel,» rõhutas Anvelt.

Piirkonna aseesimeesteks valiti Kadi Pärnits, Vadim Belobrovtsev ja Jaak Juske.

Üldkoosoleku poolt vastu võetud poliitilises avalduses rõhutatakse vasakpoolse maailmavaate vajalikkust.

«Rohkem kui kunagi varem vajame tasakaalustatud sotsiaal-, majandus- ja keskkonnapoliitikat. Me ei tohi jääda pealtvaatajateks. On aeg tõestada end tegudes. Viimased avaliku arvamuse küsitlused näitavad, et seda meilt oodatakse.

Meil on täna võimalus näidata, et suudame pakkuda tasakaalu konkurentsivõime ja võimalikult suure hulga inimeste heaolu vahel. Vasakpoolsus on tõusuteel ja meie selle esirinnas. Otsused ja vastutus raskel ajal on märk meie tugevusest.

Majanduslikult ja sotsiaalselt raskel ajal on sotsiaaldemokraadid võtnud poliitilise vastutuse Eesti suurimas omavalitsuses – Tallinnas. Sellesse suhtutakse erinevalt. Meie jaoks loeb fakt, et sotsiaaldemokraadid on astunud tähtsa sammu esindamaks veel paremini nii tänaste kui ka homsete valijate, kõigi linnakodanike huve linnajuhtimises.

Meie asi pole olla mugavuspartei teistele erakondadele. Sotsiaaldemokraatide eesmärk on edendada konstruktiivset koostööd ja partnerlust nagu on omane kõigile Euroopa vasakjõududele.

Ausus, solidaarsus, sallivus, koostöö – need märksõnad iseloomustavad Eesti sotsiaaldemokraate. SDE on ja jääb erakonnaks, kus otsuseid ja valikuid tehakse demokraatlikul teel – võttes aluseks enamuse, kuid arvestades ka vähemusega. Selline on euroopalik poliitiline kultuur, mida tuleb edendada ka Eestis.

Vasakpoolse maailmavaate elujõulisus Eestis sõltub täna meist,» seisab avalduses.

SDE Tallinna piirkonnas on 800 liiget.

Senine piirkonna juht Jaak Juske esimehe kohale ei kandideerinud, kuna oli juba niigi pikalt - kuus aastat - seda tööd teinud.

Erakonna üheks prioriteediks pidas Anvelt järgmisel aastal toimuvateks riigikogu valimisteks valmistumist. 

«Tallinna piirkond erineb teistest seetõttu, et siin on organisatsioon kõige suurem. Kindel eesmärk on seda tugevdada, et see ei oleks nii laialivalguv, ning tugevdada sisemist ühtsust,» on ta varem Postimees.ee'le öelnud.

Anvelt on väljendanud usku, et tema tööle sotside juhina aitab kaasa tema senine karjäär politseis, kus tema osavõtul on üles ehitatud mitmed tänaseni tugevad struktuurid.

Erakonna liikmeks astus Anvelt 2009. aasta kevadel ning sai sügisel toimunud kohalike volikogude valimistel Tallinnas Kristiine linnaosas 1195 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles