Kaitseväe rühmaparameedikud lõpetavad väljaõppe rännakuga

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna jõuab lõpufaasi Kaitseväe Logistikakeskuse tervisekeskuse meditsiiniväljaõppekeskuses rühmaparameedikute erialakursus.

«Mõnikord kiputakse igapäevases rahuaegses teenistuses unustama, et rühmaparameedik tagab rühma isikkoosseisu võitlusvõime ja moraali. Kuid sõjaväemeditsiini instruktorid ei tohi seda hetkekski unustada ning meie suhtume rühmaparameedikute ettevalmistusse täie tõsidusega,» ütles Kaitseväe Logistikakeskuse meditsiiniväljaõppekeskuse ülem major Hillar Tint.

Rühmaparameedikute kursus on 1. taseme parameediku kursus, mille viimasel kolmel päeval toimuvad Tallinnas Männikul ja Männiku lähistel praktilised eksamid välitingimustes ja umbes 40 kilomeetri pikkune niinimetatud seersandirännak.

Üksteist nädalat kestnud kursusel õppisid tulevasted rühmaparameedikud esmaabivõtteid, parameediku kvalifikatsioonile vastava meditsiinitehnika, instrumentide ja medikamentide kasutamist, sõjaväemeditsiini selle eri aspektides, välihügieeni ja ka sõjaväepedagoogikat.

Samuti pöörati erilist tähelepanu kaitseväelaste füüsilise ettevalmistustaseme tõstmisele.

Rühmaparameedikute kursusel osales 80 kaitseväelast kõikidest erinevatest struktuuriüksustest üle kaitseväe. Kursuse lõpetanutest jätkavad parimad õppimist kuu aega kestva 2. taseme ehk kompanii parameedikute erialakursusel.

Kaitseväe Logistikakeskuse tervisekeskuse põhiüleandeks on meditsiinilise väljaõppe ja teenindamise korraldamine, apteegiteenuse osutamine ning teenistuskohustuste täitmisel vigastatute ja haigestunute taastusravi ning rehabilitatsiooni korraldamine ja koordineerimine.

Kaitseväe Logistikakeskuse tervisekeskuse koosseisu kuuluvad eriarstikeskus, sotsiaalse ja psühholoogilise toetuse jaoskond, hambaravikeskus, keskapteek ja meditsiiniväljaõppekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles