ETV 2 püsib eetris rahahädast hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg.
ERRi juhatuse liige Hanno Tomberg. Foto: Marina Puškar

Paljuräägitud ETV 2 ei jää olümpiamängude järel tummaks, vaid jätkab programmiga aasta lõpuni. 1,5 miljonit vajaminevat krooni leiti ringhäälingu tänavusest eelarvest.


Veel mõne aja eest soovis rahvusringhääling selleks, et ETV 2 täismahus programmiga aasta lõpuni eetris hoida, riigilt viis miljonit krooni.


Et aga säästueelarvet koostanud valitsus nõudis neilt hoopis 36 miljoni kroonist kokkuhoidu, tuli ringhäälingujuhtidel unistusteprogrammist loobuda ning kärpida tegevuskulusid 11 miljoni ja investeeringuid 25 miljoni krooni võrra.


Ometi otsustas rahvusringhääling (ERR) teise telekanaliga riigi abita jätkata.

Säästuprogrammiks ja selle edastamiseks vajaliku 1,5 miljonit krooni leidis ERRi juhatus oma tänavusest eelarvest.


«See raha ei tule ühegi teise saatesarja arvel, me tõstame kahel kanalil lihtsalt saateid ümber,» selgitas ETV peatoimetaja Heidi Pruuli.


Tema sõnul keskendub ETV 2 peaasjalikult lastele ja noortele. Nii näeb seal sügisest sarja «Saame kokku Tomi juures» seni ETVs kell 19 olnud uusi osi, lisaks lastelavastusi ERRi arhiivist («Kessu ja Tripp», «Pätu», «Nõiakivi», «Kikerikii» jt), välismaiseid kontserdisalvestusi ja sügisel ka suviseid kontserte, nagu Punklaulupidu või Rabarock.


ETV 1s näeb sügisest kell 19 «Saame kokku Tomi juures» asemel hoopis uusi elustiilisaateid.
Loomulikult ei jätka ETV 2 täismahus. Kui olümpiamängude ajal on ETV 2 eetris saateid keskmiselt 20 tunni jagu ööpäevas, siis pärast 25. augustit jätkatakse kuni kolme ja poole eetritunniga päevas.


ERRi juhatuse liikme Hanno Tombergi sõnul sündis otsus ETV 2t jätkata suuresti ka seetõttu, et saada oma lepingupartneritelt, suurematelt teleoperaatoritelt Elionilt ja Leviralt paremat eetripositsiooni. Näiteks Elioni digiTV vaatajad leiavad ETV 2 esialgu alles 44. kanalilt.


«Praegu pole siiski veel selge, millistel kanalitel me eetrisse jõuame,» selgitas Tomberg. Ta lisas, et ETV 2 ei näe vaid Viasati kliendid, sest see operaator ei soovinud seda kanalit oma platvormil levitada.

Tomberg avaldas lootust, et 2009. aasta eelarves on ETV 2-l siiski oma ida olemas. ERR on arvutanud, et suudab täismahus teist kanalit elus hoida 60-80 miljoni krooniga, osalise programmi ehk laste- ja kultuurikanali suudaks ära teha 15 miljoni krooniga.

Ehkki täisprogrammist on veel vara rääkida, lubas Tomberg, et sellel kanalil hakkaksid eetris olema laste-, noorte- ja kultuurisaated ja venekeelsed uudised.


«ERRi soov on ETV 2 kasvatada ning eks me pea ise näitama, mida suudame – siis on meil raha küsimiseks ka põhjendus,» ütles Tomberg.


ETV 2 alustab 8. augustil kell 14.45, kui rahvusringhäälingu mõlemal telekanalil läheb eetrisse olümpiamängude avatseremoonia. Olümpiamängude ajal näitab ETV 2 pilti 16:9 formaadis, et pakkuda olümpiaelamust ka kallima teleri omanikele.


Kas ETV 2 edaspidi täismahus jätkab, selgub sügisel, kui valitsus võtab vastu järgmise aasta eelarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles