Partsi tiim võttis IRLi juhtide valimisel võidu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica juhtide valimisel võttis Juhan Partsi tiim täna võidu, erakonna esimeheks jääb endiselt Laar.

Juhan Partsi tiimile kuuluvad kaks aseesimehe kohta kolmest ning 12 eestseisuse kohta 20st. 


Erakonna juhiks valiti Mart Laar ning aseesimeesteks Juhan Parts, Ene Ergma ja Tõnis Lukas. Margus Tsahkna ning Jaak Aaviksoo ei osutunud aseesimeesteks valituks.

Mart Laari poolt hääletas suurkogul 1760 erakonna liiget; Juhan Partsi toetas hääletas 1248, Ene Ergmat 1180 ja Tõnis Lukast 594 inimest.

Suurkogu valis ka 20-liikmelise eestseisuse, viieliikmelise revisjonikomisjoni ja üheksaliikmelise aukohtu.

Eestseisuse 20 kohale kandideeris 32 inimest. Valituks osutusid Marko Mihkelson, Tõnis Palts, Siim Kiisler, Ken-Marti Vaher, Sven Sester, Urmas Reinsalu, Priit Sibul, Madis Kübar, Siim Kabrits, Indrek Raudne, Tiit Leier, Tunne Kelam, Erki Nool, Peeter Tulviste, Andres Herkel, Helir-Valdor Seeder, Mart Nutt, Lauri Vahtre, Tarmo Kruusimäe ja Liisa Pakosta.

Eestseisusest jäid välja  Aimar Altosaar, Andrus Saare, Annely Akkermann, Elle Kull, Ilona Laido, Jan Trei, Kaia Iva, Marko Pomerants, Rainer Sternfeld, Rene Leiner, Toivo Maimets ning Toomas Tõniste.

Erakonna aukohtu üheksale kohale oli kandidaate 16, valituks osutusid Avo Üprus, Reet Roos, Jaanus Barkala, Trivimi Velliste, Dmitri Schmidt, Siim Roode, Toivo Peets, Tarmo Kõuts ja Andres Ammas.

Revisjonikomisjoni viiele kohale oli kandidaate üheksa, valituks osutusid Peeter Laurson, Raul Sarandi, Erik Sandla, Toivo Jürgenson ja Olavi-Jüri Luik.

IRLi 9537 liikmest võttis suurkogul hääletussedelid välja 2039, neist lasti valimiskastidesse 2001.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles