Väljapressijad ähvardasid ohvri põlema panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bensiini kallamine
Bensiini kallamine Foto: Mihkel Maripuu

Saare maakohtus nõudis prokurör eile tingimisi vangistust kahele noorele mehele, kes nõudsid mullu suvel ohvrilt väidetava varguse toimepanemise hüvitamiseks 5000 krooni maksmist ja viisid ta metsa, kus valasid bensiiniga üle ning ähvardasid põlema panna.

Nii 23-aastast Ainarit kui 18-aastast Raini süüdistatakse grupis vabaduse võtmisega toime pandud väljapressimises, prokurör nõudis eile Ainarile 3 aasta ja 4 kuu pikkust vangistust tingimisi 2,5-aastase katseajaga ning Rainile 2 aasta ja 8 kuu pikkust vangistust tingimisi 1,5-aastase katseajaga, kirjutab Meie Maa.

Ainar kohtus möödunud aasta 31. juuli hilisõhtul Kuressaare merepäevade ajal Rüütli hotelli parklas oma 22-aastase tuttavaga, kellelt küsis, miks viimane ei ole toimepandud varguse katteks tasunud 5000 krooni.

Kuigi kannatanu enda väitel ta midagi varastanud ei ole, lõi Ainar talle rusikaga näkku, käskis autosse istuda ja viis ta koos Rainiga Loode tammikusse, kus valas peale asjade ja raha äravõtmist ohvri bensiiniga üle.

Järgnes tema peksmine, ümber jala seotud puksiirköiega lohistati meest autoga paarkümmend meetrit edasi. Viimaks lasi Ainar ohvrile gaasi näkku ja jättis ta metsa maha, ähvardades veel hullemaga, kui raha ei tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles