Folgi korraldajad lubavad rahvustoite ja lapsehoidjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu varasematelgi aastatel on nüüdki avatud pakihoid, kuhu pärimusmuusika festivali külastajad saavad hoiule viia oma isiklikud asjad.
Nagu varasematelgi aastatel on nüüdki avatud pakihoid, kuhu pärimusmuusika festivali külastajad saavad hoiule viia oma isiklikud asjad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeval saab alguse 16. Viljandi pärimusmuusika festival, kus tänavu saab lisaks kodumaistele ja välisartistidele nautida ka erinevaid rahvustoite ning lastel hoiavad silma peal kogenud hoidjad.

Lastele


Aadressil Pikk 10 / Lossi 1 asub väikelastetuba Kukeräädsik, kus saab lapsi mähkida, pesta, toita või jätta lapsehoidjaga mängima. Tunniajane pilet maksab 25 krooni ning alates teisest tunnist tuleb juurde maksta hoiuaja lõppedes esitatud arve alusel. Lisatasu eest saab lastetoast ka imikute piimasegu, püreetoitu ja mähkmeid.

Kukeräädsik on avatud neljapäevast laupäevani kella 13–21 ja pühapäeval 13–19.
Posti tänav 24 asuvas Päikesekillu perekeskuses saavad väikseimad festivalikülastajad hoidja hoole all mängimas käia. Samuti on seal võimalik väikeste lastega peredel 300 krooni eest ööbida või 75 krooni eest lunastada telkimiskoht. Perekeskus on avatud neljapäevast pühapäevani kella 10–19.


Toitlustus


Söögiplatside pealik Tiit Jürmann rääkis, et süüa pakuvad 20 toitlustajat, kes üllatavad tänavu eriti mitmekesise menüüga. «Õlle hinna paneb paika konkurents, aga see jääb 25–30 krooni vahele,» lubas ta. «Raekoja platsi hindu me Viljandis õlule ei pane.»
Lisaks lihtsamatele grilltoitudele saab süüa ka sushit, gruusiapärast lambaliha ja Hiina toitu. Püsti pannakse suur istumisala, kus prantsuspäraseid toite pakub Tartu kohvik Crepp. Mahetoidusõbrad saavad maitsta küüslaugu- ja meekurke ning juua smuutisid.

Reeglid


Turvapealik Prisk ütles, et lisaks Viljandi politseile valvavad korda
50 turvameest, kelle ülesanne on festivalialal ja telklaagris korda hoida. Vanusepiirangut kontsertidel ei ole, aga kõik seadust rikkunud inimesed antakse politseile üle.


«Tegelikult on aasta-aastalt kaklusi ja korrarikkumisi vähem, sest kohalikud on hakanud mõistma, et see üritus on reklaam nende väiksele kaunile linnale,» tõdes Prisk.


Samuti tahtis ta inimestele veel südamele panna, et suitsetajatele on püsti pandud spetsiaalsed suitsetamisaedikud, isiklikud asjad tuleks panna pakihoidlasse, koduloomi ja klaastaarat festivalialal olla ei tohi.


Autode parkimiseks on mõeldud linnatänavad, sest eraldi parkimisala ei ole.

Hinnad


Festivalipassid on praeguseks läbi müüdud. Üksikpiletite hinnad on kontsertidel 20, 40, 80, 120, 160 ja 190 krooni. Päevapiletid maksavad 180–390 krooni.
Välikontserdid toimuvad Kirsimäel, Kaevumäel, Kultrahoovis ja ööklubis ning sisekontserdid Aida suures saalis, Aida väikses saalis, Jaani kirikus ja Suures Toas.
Kuna sisekontsertide kohtade arv on piiratud, siis pärast kontserdi algust publikut saali ei lubata. Festivalile saavad tasuta kõik kuni 12-aastased lapsed.

Majutus- ja pesemisvõimalused

Telklaagri pealik Erkki Alamäe kinnitas, et festivali telkimisala valvavad folgi vabatahtlikud ning G4Si turvamees. Turvapealik Erki Prisk lisas, et teatud ajavahemike tagant liigub telkimisalal ka politseipatrull.


Üks telkla asub Viljandi spordihoone sisehoovis, Vaksali tänav 4, ning teine Valuoja kooli staadionil, Hariduse tänav 2.


Telklaagrid avatakse neljapäeval kell 10 ja suletakse esmaspäeval kell 12 ning kohatasu ühe öö eest on 20 krooni inimese kohta.


Alamäe rääkis, et tänavu otsiti Viljandist ka inimesi, kes pakuksid folgikülastajatele kodust majutust ja praeguseks on üle 20 inimese endale öömaja leidnud.


Kohaliku majutuse kohta saab teavet Viljandi turismiinfo keskusest telefonil 433 0442 või e-posti aadressil viljandi@visitestonia.com.


Pesemiseks ja saunakülastamiseks on avatud kaks pesulat. Esimene neist asub Viljandi spordihoones, Vaksali tänav 4, kus pesta saab 10 krooni ja saunas käia 30 krooni eest, ja teine Hostel Ingeris, Pikk tänav 2, kus tuleb pileti eest välja käia 30 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles