Vargad viisid Rakvere ordulinnusest suurtüki

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varastatud suurtükk.
Varastatud suurtükk. Foto: Politsei

Juuli keskel varastati Rakvere ordulinnusest signaalsuurtüki koopia koos suurtükialusega.

Ajavahemikul 17. juulist kuni 22. juulini varastati Rakvere ordulinnuse vahitornist 18. sajandi signaalsuurtükk ning selle aluse koopia, teatas Ida prefektuur.

Ida prefektuur teatas esialgu, et linnusest varastati signaalsuurtüki koopia, kuid muuseumitöötajad avastasid hilisema kontrolli käigus, et suurtüki toru oli ikkagi originaal ning koopia oli ainult selle alus.

Kuna tegemist on osaliselt väga vana esemega, siis tekitatud kahju on täpsustamisel. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Rakvere kriminaaltalituse komissar Margus Kotteri sõnul võidakse suurtükki pakkuda isikutele, kes näeks meeleldi seda oma valdustes ja ta tuletas inimestele meelde, et ka varastatud esemete soetamine on kriminaalkorras karistatav.


Politsei palub kõigil, kes nimetatud ajavahemikul linnust külastasid ning märkasid midagi kahtlast või sattusid kuriteo tunnistajateks helistada telefonil 322 2647 või politsei üldnumbril 110.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles