Elanikud süüdistavad advokaadi kaasa haldusfirmat vaenamises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Otsa.
Raul Otsa. Foto: Liis Treimann

Tuntud advokaadi Raul Otsa abikaasale kuuluv haldusfirma keeras Kuusalu valla Kaberla külas kinni nelja perekonna veevarustuse, viimased süüdistavad advokaati ja tema kaasat põhjendamatus vaenamises.


Vastasseis sai alguse arendaja väljaehitamata jäänud teest. Elanike kinnitusel pidi neile krundid müünud esialgne omanik Heli Pärnsalu või arendajafirma Estrex Holding ehitama välja tee, kuid ei teinud seda, mistõttu üks elanikest pöördus kohtusse, vahendas ETV saade «Pealtnägija», vahendas ERR Uudised.

2007. aasta jaanuaris müüs kinnistute omanik Pärnsalu vaatamata pooleli olevale kohtuprotsessile viis krunti, tee ja kohaliku pumbajaama oma advokaadi Raul Otsa elukaaslasele ja hilisemale abikaasale Meelile. Tehing vormistati Meeli Õispuu ning tema firma M&R Consult nimel.

Viis kinnistut vahetasid omanikku 60 000 krooni eest, kuid juba pool aastat hiljem müüs naine tee ja pumbajaama all oleva maa 200 000 krooni eest edasi oma teisele firmale. Nii sai nutika skeemi alusel maa uus juriidiline omanik Kiviaiatee Haldus öelda, et elanikega varem sõlmitud kokkulepped enam ei kehti.

Elanikud said elutähtsaid kommunikatsioone kandvate kruntide korduvast omanikuvahetusest teada alles kaks aastat hiljem, kui nad kohtusid advokaat Otsaga. Kohtumisel pumbajaama uue omaniku Meeli Otsa ja Raul Otsaga leppisid pooled kokku, et tasuvad pumbamaja elektriarve ning elu jätkub.

Elu kulges rahulikult kuni viimaste jõuludeni, mil advokaat Otsa teatas oma abikaasa esindajana, et vee tarbimine on täiesti seadusevastane, kuna üle kolme aasta töötanud pumbajaam on kasutusloata ning vesi võib ohustada elanike tervist ja ümbritsevat keskkonda. Samuti teatas Otsa, et hoolduseks tuleb teadmata ajaks sulgeda ka tee.

Külaelanike kinnitusel peaks Meeli Otsa pumpla kasutusloa korda ajama, sest nemad seda Otsade eest teha ei saa. Elanike arvates on Otsade käitumine selgelt pahatahtlik.

Samas pakkus advokaat elanikele välja kohe ka lahenduse - ostku elanikud ära kõik tema naise kinnistud, sealhulgas tee ja pumpla ja seda hinnaga 1,3 miljonit krooni. Alternatiivina pakkus Otsa pumplat ja teed kohalikele rendile 15 000-20 000 krooni eest kuus. Otsa andis elanikele otsustamiseks aega veebruarini ehk ühe kuu.

Elanike kinnitusel olid nad kinnistute ostmisel juba maksnud ühinemistasusid umbes 70 000-80 000 krooni iga kinnistu kohta ehk nad on juba tee, pumpla ja vee eest maksnud.

Kuna 5. veebruariks pooled kokkuleppele ei jõudnud, siis keeras Meeli Otsa pumplas kraanid kinni, mistõttu jäi veeta 18 inimest, neist noorim üheksa kuu vanune ja vanim 68-aastane.

Perekond Otsad ei nõustunud «Pealtnägijale» kommentaare andma. Samas pakkus Otsa veel nädalavahetusel elanikele välja, et kui «Pealtnägija» jätab loo avalikustamata, siis saavad nemad vee tagasi.

Elanikud vaagisid Otsa pakkumist, kuid otsustasid sellest loobuda ning võtsid end nõustama juristi, kelle abiga minnakse advokaadi vastu kohtusse. Samas lahkub Otsa juba veebruari lõpus Prantsusmaale õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles