Brigaadikindral Väli: Afganistani suuroperatsioon kulgeb plaanipäraselt

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigaadikindral Neeme Väli.
Brigaadikindral Neeme Väli. Foto: AFP / Scanpix

Kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli kinnitas pärast kohtumist Ühendkuningriigi armee operatiivülema kontradmiral George Zambellasega, et Afganistanis toimuva


suuroperatsiooni Moshtarak senised tulemused on plaanipärased.

Väli sõnul on Afganistani riik ja julgeolekujõud operatsiooni käigus näidanud, et soovivad tegutseda iseseisvalt ja oma riigi eest võidelda. Nii Afganistani kui NATO jõudude edasiseks tegevuseks on tema kinnitusel eriti oluline hoida kohalike elanike poolehoidu ja usaldust.

Veebruaris alanud operatsiooni Moshtarak eemärgiks on Talibani väljatõrjumine nende mõju all olnud aladelt Lõuna-Afganistanis. Senisest enam kasutasid Afganistani ja NATO jõud kohalike elanike teavitamist algavast operatsioonist, eesmärgiga vältida tsiviilkahjusid.

Operatsioon Moshtarek on Afganistani julgeolekujõudude juhtimisel toimuv rahvusvaheline ühisoperatsioon Helmandi provintsis, mis näitab Afganistani valitsuse ja julgeolekujõudude võimet järjest enam võtta vastutust Afganistani tuleviku kindlustamisel.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-9 ülesandeks on koos nende koosseisu integreeritud
Afganistani kompaniiga takistada Talibani imbumist nende vastutusalale Nad Ali piirkonnas. Eesti kompanii ülesandeks on Afganistani üksuste toetamine, eesmärgiga anda tulevikus vastutus neile üle.

Estcoy-9 alustas teenistust Afganistanis möödunud aasta novembris. Lisaks Eesti
jalaväelastele teenivad praegu rahutus Helmandi provintsis logistiline toetuselement
NSE-8, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid.

Jalaväekompanii Estcoy-9 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus. Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles