Laulja Joel Steinfeldt pääses seksuaalkuriteo kahtlusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulja Joel Steinfeld.
Laulja Joel Steinfeld. Foto: Marina Puškar

Tuntud laulja Joel Steinfeldt pääses kuriteotõendite puudumise tõttu alaealise poisi seksuaalse ahistamise kahtlusest, kuid on siiski jätkuvalt kriminaaluurimise all.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe sõnul ei leidnud politsei eeluurimisel kinnitust 15-aastase noormehe väidetele, et Steinfeldt oleks teda seksuaalselt ära kasutanud, teatab BNS.

Seetõttu lõpetas prokuratuur süüasja selles osas, mis käsitles alla 18-aastase isiku suguühendusele sundimist.

«Samas jätkab politsei uurimist karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist, ja selle järgi on Steinfeldt jäktuvalt kahtlustatav,» ütles Rannajõe.

Politsei käivitas Steinfeldti suhtes kriminaalasja juba möödunud aasta lõpus, kui ühelt 15-aastaselt noorukilt saadi teade, et laulja on teda füüsiliselt rünnanud ja seksuaalselt ära kasutanud.

SL Õhtuleht kirjutas juba tänavu jaanuaris Puiatu erikoolist põgenenud 15-aastasest Patricust, kelle väitel varjas Steinfeldt teda kolm nädalat ja kolm päeva oma Tallinna korteris ning kuritarvitas seksuaalselt igal ööl.

Laulja on pedofiiliakahtlustega varemgi meedia huviorbiiti sattunud. Näiteks sai teatavaks, et 1998. aastal elas kaks kuud tema juures 12-aastane poiss, samuti on Steinfeldt tunnistanud, et mõnda aega elas tema korteris Arnold Oksmaa.

Itaalia ametivõimud on karistanud Steinfeldti reaalse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles