Saatejuht puhkab - Mart Juur

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Juur
Mart Juur Foto: Peeter Langovits
Pärnusse ei tõsta ma suvel oma jalga iialgi!

Olen Otepääl suvitanud, mulle ei meeldi ringi sõita ja askeldada. Eile näiteks käisin Otepää kultuurimajas vaatamas filmi «Seks ja linn», mille pilet maksis 20 krooni ja ma olin saalis kõige vanem inimene. Peale minu oli veel ainult üks koolipoiss, ülejäänud publiku moodustasid põhikooli tüdrukud.



Filmi oleks ma hea meelega lõpuni vaadanud, aga kuna heli oli nii halb ja pilt fookusest väljas, siis mul hakkas pea valutama ja tulin ära. See oli minu ainuke kokkupuude glamuuriüritusega sel suvel.



Muidu käin iga päev rattaga sõitmas, metsas jalutamas ja rannas ujumas. Seenel ma eriti ei käi, sest ma ei tunne taimi, ainult kukeseeni ja puravikke oskaksin korjata.



Praegu loen psühhiaater Juhan Luiga kaheköitelist teostekogu, mis räägib eestlaste elust ja vaimulaadist 19. sajandi lõpus. Väga huvitav oli ülevaade näiteks hullumeelsete olukorrast maal. Luiga oli muide see mees, kes avastas Juhan Liivi kuskilt aiast istumas, kui arvati, et ta on ammu surnud. Juuli alguses käisin Viinistus vaatamas Andrus Kivirähu Elo Tuglase päevikute põhjal tehtud tükki ja lugesin siis Friedebert Tuglase teoseid üle.



Korra käisin Õllesummeril ka, sest juhtisin Salva kindlustuse juubelipidu, aga Õllesummeri melu ma ei näinud, sest need suured üritused on üsna väsitavad. Sa oled seal kuskil rahva sees, sind nügitakse ja võidakse ka õllega üle valada.



Teisipäeval vaatasin Tartus Hansahoovis Ain Mäeotsa esietendust «Saun». See oli ikka kohutavalt naljakas tükk, pöörane Lõuna-Eesti huumor.



Vahepeal käis sõber külas ja käisime ühel suvetuuril, kus esinesid Dagö ja Chalice. Dagö oli väga valus, aga Chalice oli väga lahe. Esines publiku ees, kelle tähelepanu on hõivatud söömise ja joomisega ja sai sellega väga hästi hakkama.



Väga naljakas on see Pärnu propaganda, kus öeldakse, et kindlasti tuleb suvel Pärnusse sõita. Ma jälestan Pärnut.



Vähemalt suvist Pärnut jälestan ma kohe kindlasti. Ma ei tõsta sinna iialgi oma jalga. Seal on sügisel, kevadel ja talvel tore olla. Seevastu Otepää on üsna inimtühi piirkond, eriti kui sa valid radasid, kus liigud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles