Lahti läinud püssi kuul tabas jahimeest kätte

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss
Püss Foto: Elmo Riig

Laupäeval Orissaare vallas Suur-Parila küla metsas läks haavatud metssea jälitamise käigus jahimehe õlal puuokstesse takerdunud laetud jahipüss ise lahti ja rauast väljunud kuul tabas relva kandjat kätte, vigastades tõsiselt tema ühte sõrme.

Üks metsas ulukijahil viibinud kolmest jahimehest tabas metssiga, kuid loom ei jäänud kohapeale lamama, vaid jooksis metsa, jättes väikese vererea järgi, kirjutas Meie Maa.

Haavatud looma jälitanud jahimees lasi koera lahti, kes leidis metssea üles ja andis sellest haukudes märku.

«Hakkasin tihedas metsas koerale järele minema, püss oli üle parema õla raud allapoole. Võtsin käega raua otsast kinni, et püss kuhugi kinni ei jääks ja tõstsin rohkem selja peale,» rääkis ulukijahti juhtinud 25-aastane jahimees.

Ta kummardus okste alt läbi minekuks ja tõusis pärast seda uuesti püsti. «Oksad lükkasid ilmselt tihedas metsas kaitseriivi maha ja tabasid hiljem ka päästikut, misjärel käis pauk,» ütles jahimees.

Siledaraudse jahipüssi rauast väljunud kuul läks tema parema käe kolmanda ja väikese sõrme vahelt läbi. Kuul viis minema sõrme liigest hoidvad sidemed ja luust paar kildu välja.

Juhtunust ise hädaabinumbrile telefoni teel teatanud mehe toimetas kiirabi Kuressaare haiglasse, kus tal sõrm kipsi pandi. Pärast seda lubati jahimees kodusele ravile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles