Politsei uurib ajakirjaniku identiteedi arvatavat vargust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade
Värvikas ajakirjanik, Priit Pullerits läbi aegade Foto: Margus Ansu

Lõuna prefektuur käivitas kriminaalmenetluse, et selgitada kahtlusi, nagu oleks veebis kommentaare kirjutanud isik varastanud Postimehe tuntud ajakirjaniku Priit Pulleritsu identiteedi.

Politsei käivitas menetluse Pulleritsu avalduse alusel, milles ajakirjanik kurtis, et keegi kasutab veebikeskkonnas erinevaid teemasid kommenteerides tema nime.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu kinnitas BNSile, et politsei alustas veebruaris tõesti sellist kriminaaluurimist. «Seni kellelegi kahtlustust esitatud pole, kuid täpsemaid asjaolusid uurimise huvides avaldada ei saa,» lisas Uibu.

Teise inimese identiteedi ebaseaduslik kasutamine lisandus kuriteona karistusseadustikku alles möödunud aasta lõpus, kui riigikogu oli eelnevalt 77 poolthäälega vastava seadusemuudatuse heaks kiitnud.

Kui varem olid karistatavad vaid juhtumid, kus loodi teistele inimestele tegelikest asjaoludest, sealhulgas enda identiteedist varalise kasu saamise eesmärgil vale ettekujutus, siis seadusemuudatuse jõustumise järel on karistatav ka teist inimest tuvastavate või tuvastada lubavate isikuandmete loata edastamine, neile juurdepääsu võimaldamine ja kasutamine, kui selle eesmärk on luua teisest inimesest teadlikult ebaõige ettekujutus ja sellega on tekitatud inimesele kahju või kui seda on tehtud kuriteo varjamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles