ERR.ee: hukkunute omaksed ei pea Laiksoo karistust õiglaseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu detsembris kolme hukkunuga avarii põhjustanud Joosep Laiksoo.
Mullu detsembris kolme hukkunuga avarii põhjustanud Joosep Laiksoo. Foto: AFP / Scanpix

Avalikkuses jätkub diskussioon kolme hukkunuga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustanud Joosep Laiksoo tingimisi karistuse üle, hukkunute omaksed on kohtusüsteemis pettunud ning otsivad võimalust otsuse edasikaebamiseks, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Ei tunne end väga turvaliselt siin riigis, kui niisuguste tegude eest jalutatakse kohtusaalist välja, see on teistele noortele ilmselt eeskujuks,» ütles hukkunute poeg Hillar Koitla.

Mullu 8. detsembril mõlemad vanemad kaotanud Koitla ei mõista kohtuotsuse tagamaid. Miks ei arvestanud kohus Laiksoo varasemaid rikkumisi ning mis sõnum läheb ühiskonda ajal, mil siseministeerium on kehtestanud nulltolerantsi liiklushuligaanide, eriti aga nende rikkumiste suhtes, mis inimelusid ohtu seavad.

Samal ajal keeldus täna nii siseminister kui ka justiitsminister ühiskonnas aktiivset diskussiooni tekitanud teemat kommenteerimast.

«Ministrid pole minu hinnangul ainult lindiläbilõikajad, vaid nende kohustuseks on sedavõrd teravate probleemide selgitamine ühiskonnas,» ütles riigikogu õiguskomisjoni liige Jaanus Rahumägi.

Eesti seaduste järgi ei saa prokuratuur lühimenetlusega langetatud kohtuotsust vaidlustada, küll kavatseb seda põhiseadusele tuginedes teha Hillar Koitla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles