Ivangorodi volinik kogus allkirju Eestiga liitumiseks

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narva kindlusest Ivangorodile
Vaade Narva kindlusest Ivangorodile Foto: Karol Sepik / Õhtuleht

Sajad oma juhtkonnaga rahulolematud Vene piirilinna Ivangorodi elanikud paluvad oma linna Eestiga liita. Pöördumine saadeti juba ka nii Eesti kui Venemaa riigipeale.



Pöördumine, millele on ­oma allkirjad andnud 650 jaanilinlast, saadeti Venemaa presidendile Dmitri Medvedevile ja Eesti presidendile Toomas Hendrik Ilvesele 2. aprillil.



66-aastane linnavolinik Juri Gordejev palub oma kaaslinlaste nimel korraldada rahvahääletus Jaanilinna liitmiseks Eestiga. Siiski parandab ta end kohe: «Mõistame väga hästi, et see ei saa kunagi teoks, kuna keegi ei lubaks meil sellist asja teha.»



2009. aastal kokku tulnud linnavolikogus juhib Gordejev sotsiaalpoliitika komisjoni ning peab korralduslik-õigusliku komisjoni aseesimehe ametit. Esimest korda püüdis ta sellisel moel ametnike omavoli vastu võidelda juba kümme aastat tagasi, kogudes 500 allkirja.



«Meid tõukas sellele sammule regionaalvõimude täielik ükskõiksus kohalike probleemide suhtes,» kirjutab Gordejev. «Siis tahtsime vaid ühte – et võimud meile lõpuks tähelepanu pööraks – ning see sai ka teoks.



Föderaaleelarvest eraldati linnale sadu miljoneid rublasid, kuid kahjuks juhtus see, mis pidigi juhtuma: suurema osa rahast pistsid regionaalvõimud oma taskusse ja meie vajusime taas unustuse hõlma.»



Muuhulgas kurdab Gordejev Jaanilinna ja Kingissepa soojahindade üle, viidates, et sooja vett tuleb kraanist ainult 7,3 kuud aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles