Kaitseliit pani aluse küberallüksusele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kolmapäeval esitleb Kaitseliit Tallinnas vabatahtlikku küberturbe spetsialiste koondavad allüksust Küberkaitseliitu.

Küberkaitseliidu idee käis informaatika akadeemik Ülo Jaaksoo välja 2007. aasta septembril toimunud konverentsil.

2010. aasta alguseks on Kaitseliidu Tallinna ja Tartu malevate juurde moodustatud tegutsevad küberkaitse üksused, kus iganädalaste kohtumiste raames vahetatakse liikmete vahel kogemusi ning tegeletakse harjutuste korraldamisega.

Küberkaitseliit pakub vabatahtlikele infoturbe asjatundjatele vajalikku koolitust, täiendusõpet ja harjutuskeskkonda, mis annab Kaitseliidu hinnangul lisaväärtust ka nende tööandjatele, kelle spetsialistid omandavad uusi teadmisi ja kogemusi.

Küberkaitseliit - nii nagu Kaitseliit tervikuna - keskendub tsiviilstruktuuride abistamisele rahu ajal ja toetavate võimekuste loomisele kriisiolukordades tegutsemiseks.

Vastloodud küberkaitseliitu tutvustavad Tallinnas kaitseminister Jaak Aaviksoo, Kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste ning KKL Tartu üksuse pealik Kuido Külm ja KKL Tallinna üksuse pealik Jaan Priisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles