Mahtra talurahvamuuseum soovib direktori tagandamist

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahtra talurahvamuuseum.
Mahtra talurahvamuuseum. Foto: http://www.mahtramuuseum.ee/

Mahtra talurahvamuuseumi nõukogu soovib, et kultuuriminister Laine Jänes kaaluks direktor Tiia-Helle Schmitte sobivust ametikohale, süüdistades teda passiivsuses.

Talurahvamuuseum on ühtlasi Rapla maakonnamuuseum ja selle nõukogu esimehe Kalle Pallingu sõnul pole praegune juht kaasa läinud muuseumi arenguvisioonidega, samuti on tema valitsemise ajal kaduma läinud 206 museaali, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Möödunud aasta juunis korraldas Siiri Sisask talurahvamuuseumi ruumikitsikuse leevendamiseks rockkontserdi. Nüüd on uue maja ehitamisest loobutud ja koostöös Eesti ajaloomuuseumiga on küpsenud mõte kolida tühjana seisvasse Juuru mõisa, et talurahva ajaloo kõrval käsitleda ka balti-saksa mõisnike temaatikat.

Praeguse muuseumijuhi, 63-aastase Tiia-Helle Schmitte ametisse sobivuse tõstatas Juuru vallavanem Margus Jaanson, kelle hinnangul valitsevad teadustöötajate ja direktori vahel vastuolud, direktor pole loonud eeldusi muuseumi arenguprojektide ettevalmistamiseks ja osaleb selles passiivselt.

Praegu haiguslehel viibiv direktor on tema vastu tõstatatud süüdistustest šokis ja peab seda vallavanema Margus Jaansoni ja nõukogu liikme Sirje Endre kättemaksuks selle eest, et ta ei nõustunud riigimuuseumi muutmisega vallamuuseumiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles