Kamp Ida-Viru narkoärikaid läheb trellide taha

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkoärikad müüsid Ida-Virumaal mitu aastat amfetamiini, marihuaanat ja kloorfenüülpiperaziini.
Narkoärikad müüsid Ida-Virumaal mitu aastat amfetamiini, marihuaanat ja kloorfenüülpiperaziini. Foto: SCANPIX

Viru maakohus saatis täna vangi mitu Ida-Virumaal tegutsenud narkoärikat.

Süüdistuse järgi tegelesid 11 meest ja naist alates 2004. aastast kuni läinud aasta veebruarini Ida-Virumaal suurtes kogustes narkootiliste ainete - amfetamiini, marihuaana ja kloorfenüülpiperaziiniga - äritsemises, teatas Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Kohus mõistis narkogruppi juhtinud naisele ja ühele mehele kolme aasta ja kuue kuu pikkuse ning veel kahele mehele kolmeaastase vangistuse, kes kõik viibivad vahi all. Ülejäänud grupiliikmed said tingimisi vangistused ning ühele mehele määrati 1460 tundi üldkasulikku tööd.

Süüdistuse kohaselt hoidis narkogruppi juhtinud Žanna (41) oma käes ja oma elukohtades ning sõiduautodes narkootilisi aineid ja vedas ning müüs neid nii isiklikult kui ka teiste grupiliikmete vahendusel.

Eeluurimisel õnnestus tuvastada see, et üks süüdistatavatest andis amfetamiini ja marihuaanat väikeses koguses ka alaealisele.

Žanna sai süüdistuse ka selles, et narkoärist teenitud kuritegeliku tulu legaliseerimiseks ostis ta fiktiivselt kaks sõiduautot, mille eest maksis kokku 180 000 krooni.

Samuti omandas ta Kiviõlis asuva korteri, leppides selle endise omanikuga kokku, et müügitehingut ei vormistataks seadusega ettenähtud korras ja omanikuõiguste üleminekuga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles