Keelatud külmrelvade nimekiri täieneb

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui. Pilt on illustreeriv.
Politsei konfiskeeritud teleskoopnui. Pilt on illustreeriv. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Riik plaanib lisada keelatud külmrelvade nimekirja ka tääknoa ja teleskoopnuia, kuna nende kasutamine tavainimeste poolt pole põhjendatud.


Praegu kehtiva seaduse kohaselt on külmrelvadest tsiviilkäibes keelatud kasteet, kasteetnuga, torketääk, teraspiits, samuti muu spetsiaalselt kehavigastuse tekitamiseks valmistatud ese.

Pärast uue seadusemuudatuse jõustumist peaks sellesse nimekirja lisanduma veel ka tääknuga ja teleskoopnui, selgub siseministeeriumi poolt kooskõlastusringile saadetud eelnõust.

Tääknoa keelustamist põhjendatakse eelnõu seletuskirjas sellega, et selle põhifunktsiooniks on tulirelva külge kinnituva täägiga torke sooritamine ning see ei haaku tsiviiltoimingutega. Relv on mõeldud lahingu ajal käsitvõitluses kasutamiseks.

Teleskoopnuia lisamist keelatud relvade nimekirja põhjendatakse sellega, et tegemist on politsei erivahendiga ning tavainimestel pole põhjust seda kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles