Eesti võimsaim juga pakub harvaesinevat vaatepilti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurvee tõttu on tavapärasest pikemat aega avatud Narva veehoidla vesiväravad ning Narva jõe org on nüüd vett täis.
Suurvee tõttu on tavapärasest pikemat aega avatud Narva veehoidla vesiväravad ning Narva jõe org on nüüd vett täis. Foto: Tanel Mazur / SL Õhtuleht

Suurvee tõttu on tavapärasest pikemat aega avatud Narva veehoidla vesiväravad ning Narva jõe org on nüüd vett täis ja turistidele pakutakse võimalust vaadata Eesti võimsaimat juga.

Narva juga kaotas oma vee pärast seda, kui Venemaal valmis Narva hüdroelektrijaam. Alates 1955. aastast on narvalased ja piirilinna külastavad turistid saanud juga imetleda väga harva, paar korda Kreenholmi juubeliaastatel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Narva muuseum ja osaühing Narva Gate, mis omandas Kreenholmi kinnisvara, pakub nüüd kõigile huvilistele võimalust juga vaatama tulla. Paraku pole teada, kui kaua see vetemäng kestab.

Juga saab külastada kolm korda päevas, aga Kreenholmi territooriumile pääsemiseks peab kaasas olema isikutunnistus ja oma soovist tuleb teada anda Narva muuseumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles