Uute kiiruskaamerate paigaldamine algab sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued kiiruskaamerad on kavas paigaldada Tallinna-Narva maantee Jõhvi-Narva lõigule ja Tallinna-Pärnu maantee Pärnu maakonna lõigule.
Uued kiiruskaamerad on kavas paigaldada Tallinna-Narva maantee Jõhvi-Narva lõigule ja Tallinna-Pärnu maantee Pärnu maakonna lõigule. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi liikluskomisjon kiitis heaks uute liikluskaamerate paigaldamise, mis algab sügisel.

«Praeguste plaanide kohaselt hakkab uute kaamerate paigaldamine käesoleva aasta sügisel,» kinnitas maanteeameti pressiesindaja Timo Vijar BNS-ile.

Uued kiiruskaamerad on kavas paigaldada Tallinna-Narva maantee Jõhvi-Narva lõigule (91.-121. kilomeeter) ja Tallinna-Pärnu maantee Pärnu maakonna lõigule (91.-121. kilomeeter).

Varem kavandatud Pärnu-Are lõigule kiiruskaamerat ei paigaldata. Paigaldatavate kaamerate arv ei ole Vijari sõnul veel määratud.

Tartu maantee olemasolevad kiiruskaamerad töötavad ka nendel lõikudel, kus suveks piirkiirust tõstetakse, Vijari kinnitusel ei ole see probleem, kuna tarkvara võimaldab kiiruskaameraid seadistada sekkuma ka suuremal kiirusel. «Kiiruskaamerate sekkumiskünnist saab seadistada 1 km/h täpsusega,» ütles Vijar.

Kui praegu saavad kiiruseületajad politseilt rikkumise kohta vaid kirjaliku teate, siis alates 10. maist hakatakse kiiruskaameraga tuvastatud seaduserikkujaid ka trahvima.

Tallinna-Tartu maanteele üles pandud 16 kiiruskaamerat on tänavu fikseerinud ööpäevas keskmiselt 500 rikkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles