Bush kohtus Pekingis Putiniga Lõuna-Osseetia kriisi teemal

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin vestlemas USA presidendi George W. Bushiga.
Venemaa peaminister Vladimir Putin vestlemas USA presidendi George W. Bushiga. Foto: AP / Scanpix

USA president George Bush ja Venemaa peaminister Vladimir Putin arutasid Hiina presidendi korraldatud ametlikul lõunal Gruusia konflikti.

Venemaa peaministri esindaja sõnul tõdes Putin kohtumisel, et kriisipiirkonnas on palju vabatahtlikke, keda Vene võimudel on raske tagasi hoida. «Reaalne sõda on käimas,» ütles Putin, vahendas CNN.

«Ma tahan korrata president Bushi öeldud sõnu, et USA toetab Gruusia territoriaalset ühtsust ja kutsub üles sõjategevust lõpetama,» ütles Valge maja kõneisik Dana Perino.

«Me kutsume kõiki osapooli üles pingeid maandama ja konflikti vältima. Me aitame kaasa, et osapooled sõlmiks relvarahu ja astuks dialoogi,» ütles Valge maja esindaja.

President Bush ütles hiljem täna tehtud avalduses, et sõjaline konflikt Lõuna-Osseetias on ohuks kogu piirkonnale ning võib laieneda, vahendas CBS.

«Ma olen väga mures olukorra pärast Gruusias,» teatas Bush.

«Rünnakud toimuvad juba Gruusia erinevates regioonides Lõuna-Osseetiast eemal. See on märk kriisipiirkonna laienemisest.»

«Vägivald ohustab kogu regiooni rahu, tsiviilisikud on hukkunud ning elanike elud on ohus. Me kutsume Venemaad koheselt lõpetama pommirünnakuid,» ütles USA riigipea.

Olümpiamängudel viibiv Bush oli ajakirjanike ette astudes murelik ning tegi avalduse ilma pikema sissejuhatuseta. Putiniga kohtunud riigipea lahkus ruumist ajakirjanike küsimustele vastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles