Postimees Gruusias: Venemaa ründab tsiviilobjekte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuses pommirünnakus pihta saanud maja Gori sõjaväebaasi lähedal.
Hommikuses pommirünnakus pihta saanud maja Gori sõjaväebaasi lähedal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimehe ajakirjanikud olid täna tunnistajaks hommikul purukspommitatud tsiviilkvartalile Gori linnas.

Pealtnägijate sõnutsi heitsid Vene pommitajad oma surmalaengud Gori linnale kella 10.30 ja 10.45 vahel.

Paar tundi hiljem linna sissesõidul võis näha mitut suurt, viiekordset lõõmavat paneelelamut. Üks mitme trepikojaga kortermaja, mida oli tabanud lennukipomm, hävis pea täielikult.

Ümberkaudsed elamud olid suuresti põlenud. Kogu kvartali majadel olid purustatud aknad, lähimatel majadel ka aknaraamid.

Varem on Vene ametlikud allikad väitnud, et pommitatakse vaid militaarobjekte. Lisaks Gori elamukvartalile on Vene pommitajad rünnanud öösel Musta mere äärset sadamalinna Potit ning jätkavad Ülem-Abhaasia külade pommitamist, mis asuvad Lõuna-Osseetia konfliktipiirkonnast sadade kilomeetrite kaugusel Gruusia teises otsas.

Mõne hetke eest teatas kriisireguleerimise staabi esindaja, et Vene lennukid on üritanud hävitada ka rahvusvahelisi torujuhtmeid, mille kaudu liigub gaas ning nafta läbi Gruusia Türgi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles