Presidendi tütrelt väljapressija sõbra kodu otsiti läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei otsis Kuressaare noormehe kodust arvutit. Foto on illustratiivne.
Politsei otsis Kuressaare noormehe kodust arvutit. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Politseinikud kuulasid eile presidendi tütrelt Juulia Kristiine Ilveselt väljapressimises kahtlustatavana üle 17-aastase Saaremaa tütarlapse, ajalehe Saarte Hääl andmetel otsiti läbi neiu sõbra, 20-aastase noormehe kodu.

Kuressaare perekond leidis ennast eile hommikul äkitselt kui šokeerivast krimifilmist, kui viis politseinikku nende elamise läbi otsis, võttis kaasa arvuti ja pidas tundide kaupa kinni perepoja 17-aastast tüdruksõpra, kirjutab Saarte Hääl.

Riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Põldaru kinnitas, et läbiotsimine noormehe Kuressaare kodus tõepoolest toimus, kuid poiss ei ole kahtlusalune.

Pereliikmetele Saarte Hääle andmeil politsei mingeid täpsemaid selgitusi ei jaganud. Noormehe isa, juristiharidusega mees viibis eile ise mandril, kuid teadis pereliikmete jutu järgi, et politseinikud otsisid nende kodust sülearvutit.

«Kavatsen asja ajada ametlikku teed pidi,» kinnitas mees, et on eile toimunud läbiotsimise ja lapseohtu neiu kinnipidamise menetlusnormide osas kahtleval seisukohal - näiteks oli puudulikult vormistatud läbiotsimisprotokoll ning end politseiameti töötajatena tutvustanud korrakaitsjad käitusid läbiotsimise ajal üleolevalt, soovitades tema abikaasal prillid muretseda, kuna ta ei näinud lugeda liialt kaugelt näidatud töötõendit.

Eile teatas riigiprokuratuur, et politseinikud kuulasid kahtlustatavana üle 17-aastase tütarlapse seoses suures ulatuses väljapressimisega president Toomas Hendrik Ilvese vanemalt tütrelt Juulia Kristiine Ilveselt. Riigiprokuröri sõnul jõudsid president Ilvese tütreni mai esimeses pooles väljapressimisteated, milles esitati miljonitesse ulatuvaid varalisi nõudmisi ja nende mittetäitmisel ähvardati presidendi tütart vara hävitamise ja vägivalla kasutamisega. Kahtlustatav ja presidendi tütar olid teineteisele võhivõõrad, Postimehe andmetel väitis neiu uurijaile, et üritas vaid nalja teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles