Hispaanlasest netiahistaja ootab kohut

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Mullu oktoobris Hispaanias vahistatud netiahistaja, kelle tegevuse tõttu võttis üks eestlasest nooruk endalt elu, ootab senini eeluurimisvanglas kohut.

Internetis Eesti ja teiste Euroopa riikide alaealiste noorukite ahistamises süüdistatav Benjamin Cabello Sanchez (22) on eeluurimisvanglas kohtuprotsessi ootel ning süüdimõistmisel võib teda oodata kuni kaheksa-aastane vanglakaristus, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Pealtnägija».

Juba 2008. aasta lõpus avalikustas «Pealtnägija», et politsei otsib taga «hispaanlannast» seksuaalkurjategijat, kes võrgutas ja šantažeeris internetis teadaolevalt kümmekonda eesti noorukit ning viis neist ühe enesetapuni.

Mullu septembri lõpus selgus, et Eestis 43 noorukit ahistanud «hispaanlanna» on tegelikult töötu Benjamin, kes elab koos vanematega Hispaanias Cadizi lähedal.

Ahistaja lasi internetis naisena esinedes noorukitel saata endist alasti pilte ning ähvardas hiljem saadud materjalid kannatanute tutvusringkonnale laiali saata.

Põhja ringkonnaprokurör Lea Pähkel rääkis toona, et end Lishanaks nimetanud hispaanlase lemmiklinnad olid Eestis Viljandi, Valga, Tallinn, aga talle saadeti pilte ka Saaremaalt, Hiiumaalt, Haapsalust, Tartust, Jõgevalt, Rakverest ja Voorelt.

Kuigi Hispaania politsei tegi juba 2008. aasta lõpus Eesti kolleegide palvel Benjamini kodus läbiotsimise ja konfiskeeris tema arvuti, siis see teda ei peatanud, vaid ta jätkas ohvrite töötlemist netikohvikutes.

Ahistamine lakkas alles pärast Benjamini vahistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles