Rahvaliitu hakkab ajutiselt juhtima Arvo Sirendi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu volikogu kinnitas täna õhtul erakonna esimehe kohusetäitjaks Arvo Sirendi.

Sirendi, kes oli ainus kandidaat esimehe kohale, juhib Rahvaliidu tegemisi kuni erakorralise kongressini 3. juulil.

Ajutiseks volikogu esimeheks sai Harju maakonnaühenduse juht Uno Silberg ja aseesimeheks Jõgeva maakonnaühenduse aseesimees Arvo Sakjas.

Sirendi sõnul seisab erakond praegu küsimuse ees – kuidas edasi?

«Rahvaliidu praegune olukord on mitmes mõttes erandlik ja uudne, mistõttu seda saab käsitleda ka uue jõu aspektist. Enamikul meie tulevastel riigikogu kandidaatidel puudub parlamendikogemus, neist ei saa nupule vajutavate pupujukude seltskonda,» rääkis Sirendi volikogu ees.

Tema sõnul peab erakond 3. juulil valima uue esimehe, aseesimehed, peasekretäri, komplekteerima uue volikogu, kinnitama muude koosseisuüksuste juhid ning koostada tuleb järgmise viie aasta eesmärkidele suunatud tegevusprogramm, strateegia ja taktika.

«Põhitegevus olgu suunatud maaelu kvaliteedi tõusu taotlemisele ja tänaseks maal tekitatud hukatuslike probleemide põhjuste avastamisele, selgele sõnastamisele ja julgele väljaütlemisele,» rääkis Sirendi.

Tema sõnul on Rahvaliidul arvukas liikmeskond, hästi toimiv organisatsioon ning sihte ja tegevust täpsustav programm ehk teisisõnu on olemas kõik, et maal tekkinud probleemidest jagu saada.

Samas tõdes Sirendi, et end hoolivaks kuulutanud erakond on ilmutanud erakordset hoolimatust mõnede oma erakonna kaasliikmete vastu rakendatud poliitilise tagakiusamise suhtes. Tema sõnul tuleb kaaluda vajadust moodustada spetsiaalne töögrupp Reiljani kohtuasjale poliitilise ja eetilise hinnangu andmiseks.

Pärast Rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) ühinemise luhtumist on Rahvaliidust lahkunud kümneid liimeid, nende seas ka endised aseesimehed Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat, endine volikogu esimees Vello Tafenau ja aseesimees Lauri Läänemets, endine kultuuriminister Jaak Allik ja kunagine põllumajandusminister Tiit Tammsaar.

Nii mõnigi neist on teatanud soovist liituda sotsidega, lisaks ühinevad SDE-ga mitmed varem Rahvaliitu kuulunud vallajuhid. Samuti kaaluvad SDE-ga liitumist Rahvaliidu esimehe kohalt tagasi astunud Karel Rüütli ja riigikogu liige Jaanus Marrandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles