Kross: loomulikult ei tellinud ma laeva kaaperdamist

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross
Eerik-Niiles Kross Foto: Peeter Langovits

Eerik-Niiles Kross ütleb vastuseks Vene online-meedias levivale süüdistusele Arctic Sea kaaperdamise tellimises, et süüdistus on täiesti alusetu ning venelastel oleks teema uurimiseks märksa paremaid võimalusi, kui seda on internetiportaalid.


Kross märkis, et tal puudub teadmine, milles teda täpselt süüdistatakse. «Nii palju kui ma aru saan, on see kahtlustatava Dmitri Savinsi avaldus,» ütles Kross. «Mis juttu inimesed räägivad pärast poolt aastat Vene eeluurimisvanglas, seda on raske ette kujutada,» lisas ta.

Kaubalaeva Arctic Sea kaaperdamises kahtlustatav Dmitri Savins väidab, et selle tellis Eestis elav ärimees Eerik Niiles Kross, endine riigiametnik. Kas Kross tellis kaaperdamise? «Loomulikult ei tellinud,» vastas Kross.

«Teie leheski on kirjas olnud, et firma, kus Savins töötas, rentis minu firma käest bürood. Inimest ma iseenesest tean ja minu äripartneritel olid hiljem temaga mitmesugused probleemid. Kuigi minul temaga muid ärilisi suhteid ei ole olnud. Ma ei julgeks öelda, et tegemist on mingi kättemaksuhõngulise sammuga. Mul pole enda teada temaga mingit ei positiivset ega negatiivset teemat olnud,» rääkis Kross.

Üheks võimaluseks, miks selline süüdistus praegu välja tuli, pidas Kross seda, et tõenäoliselt jõudis see teema praegu lihtsalt kohtus ette.

Aga kui venelastel on midagi küsida, siis selleks on Krossi hinnangul paremaid võimalusi kui Vene meedia. «Niipalju kui mina aru saan, võib Vene prokuratuur alati pöörduda meie õiguskaitseorganite poole ja siis ma loomulikult vastan neile. Seni pole keegi minu käest midagi küsinud,» ütles Kross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles