Joobes peaga avarii teinud politseinik vabastati ametist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja prefektuur otsustas vabastada ametist eile Hiiumaal joobes peaga liiklusõnnetuse põhjustanud põhja prefektuuri piirkonnapolitseiniku.

Eile varahommikul otsustas põhja prefektuuri piirkonnapolitseinik istuda joobnuna auto rooli ning sõitis kell 4.38 Hiiumaal Kärdlas Vabaduse tänaval vastu majaseina.

Põhja prefektuuri prefekt Elmar Vaher mõistab seesuguse hoolimatu ja vastutustundetu käitumise rangelt hukka.

«Töötades organisatsioonis, mis tegeleb iga päev elude päästmisega, peab iga inimene andma endale aru, mida toob kaasa purjus peaga rooli istumine. Politseiametnik, kes oma kahetsusväärse teoga annab tugeva hoobi politsei usaldusväärsusele, ei sobi jätkama politsei- ja piirivalveameti ridades, hoolimata sellest, et tegemist oli kogenud ja oma tööd hästi tundva politseinikuga,» teatas Vaher.

«Seadused kehtivad meile kõigile ning meie suurimaks väärtuseks peab olema neist kinni pidamine ja sellega kodanikele eeskuju näitamine. Kui politseinik seab ohtu enda ning oma kaasliiklejate elud, ei saa ma kuidagi väita, et see inimene kannaks endas politsei väärtusi. Politsei ülesandeks on ühiskonnas turvatunde tekitamine, mitte selle lõhkumine. Võttes arvesse teo tõsidust vabastan joobeseisundis liiklusõnnetuse põhjustanud politseiniku teenistuskohustustest,» ütles Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles