Spiooniafääri osaline tutvustas Eesti ärimehele oma portaali

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson.
Allan Martinson. Foto: Peeter Langovits.

Eestlasest riskikapitalist Allan Martinson kohtus kaks aastat tagasi põgusalt Venemaa kasuks spioneerimise kahtlustusega kinnipeetud Anna Chapmaniga, kes tutvustas talle oma kinnisvaraportaali projekti.

Martinson tegeleb Baltikumi ja Venemaa territooriumil erinevatesse internetiprojektidesse investeerimisega. «2008. aasta kevadel saime Anna Chapmaniga kokku, kes presenteeris meile oma kinnisvaraportaali domdot.ru. Ta oli väga asjalik inimene, valdas nii kinnisvaraturgu kui ka internetti.»

Investeerimistehingut Martinsoni fondi MTVP ning Chapmani vahel siiski ei sündinud.

«Pärast seda kohtumist oleme temaga aeg-ajalt veel e-maile vahetanud, stiilis «kuidas äridega läheb», aga mingit vihjet, mis viitaks sellele, mis ameeriklased nüüd välja kaevasid, ta küll ei andnud,» ütles Martinson.

28-aastane Anna Chapman on üks 11 inimesest, keda FBI kahtlustab Venemaa kasuks spioneerimises.

Kui andmed on õiged, siis sündis Chapman Harkovis ja kasvas üles Volgogradis, kirjutab Daily Mail. Kõrghariduse sai naine Moskvas Rahvaste Sõpruse Ülikoolis, millel on pikaajalised sidemed KGBga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles