EELK tahab tehnikaülikooli juurde kirikut ehitada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK-le kuuluv Tallinna Kaarli kirik.
EELK-le kuuluv Tallinna Kaarli kirik. Foto: Küllike Rooväli

Eesti Evangeelne Luterlik kirik (EELK) otsib Mustamäel kohta uue kiriku rajamiseks ning peab selle jaoks sobivaks paigaks krunti Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) peahoone naabruses.

«Toetudes paljude Mustamäe elanike soovile alustab EELK Tallinna praostkond koostöös Norra Luterliku kiriku misjonikeskusega käesoleva aasta sügisel Mustamäe luterliku koguduse rajamisega,» tõdesid EELK kantsler Urmas Viilma ja Tallinna praostkonna praost Jaan Tammsalu kirjas Mustamäe vanemale Kalle Mihkelsile.

«Oleme kindlad, et väga suure elaniku arvuga Mustamäe vajab oma luterlikku kogudust ja koguduse kooskäimise kohana kirikuhoonet,» märkisid kirikutegelased. Mustamäel elab üle 64 000 inimese.

Ühe võimaliku variandina on kiriku asukohana üleval olnud krunt tehnikaülikooli peahoone naabruses. Arvestades inimeste ligipääsuvõimalustega, mis selles piirkonnas on väga hästi korraldatud, peame seda asukohta kiriku ehitamiseks väga sobivaks, leidsid Viilma ja Tammsalu.

Mihkelsi sõnul on aga tehnikaülikooli peahoone juures olev maa TTÜ enda ja riigi käes ning kirikul tuleb uue pühakoja rajamiseks neilt maad küsida.

Linnaosavanem tõdes, et TTÜ peahoone juures olev krunt on rohealade piirkonnas ning kuna see on ohustatud ja väärtuslike taimeliikide leviala, on seal ehitamine probleemne.

Mihkels tegi kirikutegelastele ettepaneku kaaluda pühakoja rajamist Vilde tee piirkonda. Samuti märkis ta, et seisma on jäänud Szolnoki turu planeering ning soovitas huvi korral EELK-l ühendust võtta turualuse maa omaniku AS Volexiga.

Ka EELK arengukava aastani 2017 näeb ette uue kiriku rajamist Õismäele, Mustamäele või Lasnamäele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles