Politsei: diplomaatilise puutumatusega inimesed satuvad liikluspolitsei huviorbiiti harva

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Lennart Rikk

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Elari Kasemets kinnitas Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et juba teist korda purjuspäi autot juhtinud Venemaa saatkonna töötajat politsei karistada ei saa.

Politsei peatas neljapäeva hilisõhtul Tallinna kesklinnas Venemaa Föderatsiooni saatkonna auto, mille juht oli joobes; ka kaks nädalat varem oli sama juht tabatud joobnuna rooli tagant.

Kasemets ütles Kukule, et diplomaatiline puutumatus andis saatkonna töötajale õiguse proovi andmisest keelduda. Politsei kutsus kohale saatkonna esindaja. Kasemets rõhutas, et purjus juht eemaldati liiklusest, karistust aga talle määrata ei saa.

Ta lisas, et politsei annab juhtunust ülevaate välisministeeriumile, kes võib Venemaale noodi esitada.

Küsimusele, kui tihti diplomaatilise puutumatusega inimesed politsei huviorbiiti satuvad, vastas Kasemets, et tegemist on ikka erandlike juhtumitega, kuid mõned korrad aastas on olnud kiiruse ületamisi ja ka joobekahtlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles