President Ilves külastas Vormsit

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol president Toomas Hendrik Ilves ja rannarootslane Oskar Friberg.
Fotol president Toomas Hendrik Ilves ja rannarootslane Oskar Friberg. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves tegi täna ringsõidu Vormsi saarel, osaledes ühtlasi Rootsi päevadel ja Püha Olavi kiriku taaspühitsemise 20. aastapäeval.

President Ilvese sõnul oli Vormsi Püha Olavi kiriku taastamine 20 aastat tagasi saare kultuurisidemete ja traditsioonide taasloomise sümboliks, pärast ligi pool sajandit kestnud kommunistlikku hävitustööd, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

«Hävitajate vaenulikkuse ja ükskõiksuse vastu saab vaid ise vastuvoolu minnes ja tegutsedes. See eeldab julgust ja pealehakkamist,» ütles president Ilves.

Eesti riigipea tutvus saarel olles Vormsi surnuaia ja sealse rõngasristide kogumiga, Saxby tuletorni ja muuseumiga, Vormsi talumuuseumiga Svibys, Rälby külaseltsi ja tuulikuga, Rumpo Mäe taluga ning ettevõttega Vormsi Mets Fällarna külas, kus omanik Ivo Sarapuu rääkis metsamajandamisest Vormsi saarel.

President Ilves kohtus ka Vormsil sündinud ja peaaegu kogu elu saarel elanud rannarootslase Oskar Fribergiga tema kodus Norrby külas, samuti perekond Holmiga Kersleti külast ning Vormsi Ennuga.

President märkis, et saart saab paremaks elupaigaks muuta vaid kogukonna koostöös.

«Üksteisega arvestamine, olulistes asjades kokkuhoidmine ning kogukonna hea vaimsus aitab saarel edasi areneda ja kasvada,» lisas Eesti riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles