USA suursaadik: totalitaarset ideoloogiat ei tuleks Sinimägedes ülistada

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael C. Polt
Michael C. Polt Foto: AFP / Scanpix

USA suursaadik Michael C. Polt kutsus homme Sinimägedes toimuval mälestusüritusel osalejaid üles end totalitaarsest ideoloogiast distantseerima ning keskenduma ohvrite mälestamisele.

«Me mõistame, et Eesti veteranid tahavad mälestada oma võitlust võõrriigi okupatsiooni vastu,» vahendas saatkond Polti seisukohti. Mis puutub 31. juulil Vaivaras toimuvat üritust, kus meenutatakse Eesti Relva-SS-i üksuste ja Punaarmee vahel peetud lahingut, rõhutab suursaadik oma vastumeelsust natsi- või mistahes teise totalitaarse ideoloogia ülistamise katsetele.

Laupäeval Sinimägedes toimuv Relva-SS-i veteranide kogunemine peaks USA suursaadiku Polti sõnul keskenduma sõja ohvrite mälestamisele ega tohiks kiita totalitaarset ideoloogiat.

«Me kutsume kõiki osalejaid - nii Eesti veterane kui ka vastumeeleavaldajaid -, end totalitaarsest ideoloogiast distantseerima ning kindlustama selle, et kõik üritused jäävad rahumeelseks ja on pühendatud ohvritele, mitte kurjategijatele,» teatas suursaadik.

Eile  külastas Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt abikaasaga Tallinnas okupatsioonide muuseumi ning said selle direktorilt Heiki Ahonenilt enda sõnul väga mõtlemapaneva ja informatiivse ülevaate, teatas saatkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles