Poola nõuab Venemaalt selgitusi Smolenski juurdluse viivituse kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola tahab, et Venemaa selgitaks, miks ei ole nad siiani Varssavile edastanud olulisi fakte Smolenski lennuõnnetuse kohta, teatas täna peaminister Donald Tusk.

«Poola osapool jääb ootama informatsiooni ja selgitusi põhjuste kohta, mis takistavad Vene poolel asjakohaste dokumentide edastamist,» ütles Tusk AFP teatel ajakirjanikele. «Nüüd, mil juurdlus on jõudmas lõppfaasi, on meie koostöö halvem kui alguses.»

Päevalehe Gazeta Wyborcza teatel on küsimärgi all dokumendid, mis võivad kinnitada või välistada Vene lennujuhtide ning Smolenski lennujaama tehniliste seadmete rolli õnnetuses, milles 10. aprillil hukkus president Lech Kaczynski ja veel 95 inimest.

«Probleemid on alanud. Venelased ei taha materjale [meile] kättesaadavaks teha,» ütles õnnetuse Poola-poolne uurija Edmund Klich Gazeta Wyborczale.

Siseminister Jerzy Milleri sõnul ootab Poola endiselt dokumente, mis võimaldaksid Varssavil oma juurdlust jätkata.

«Mitme nädala eest saatsin (Vene võimudele) nimekirja dokumentidest, mis pakuvad Poola komisjonile huvi, kuid mida see pole veel kätte saanud. Teades Vene Föderatsiooni keerukaid protseduure, usun ma, et tegu on pelgalt protseduurilise viivitusega,» ütles Miller täna.

Enam kui kolm kuud pärast õnnetust pole Poola võimud välistanud ühtegi võimalikku põhjust, miks lennuk Venemaa lääneosas alla kukkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles