Puhkama sõitnud pere jättis koera koos kutsikatega vakladele pureda

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt. Foto: Reporter.ee

Pärnakad Indrek ja Marge Arumäe jätsid äsja poeginud ning väga halvas seisukorras koera Claudia koos kutsikatega koju saatuse hoolde, ise sõitsid aga Saaremaale puhkama.

Varjupaiga töötajatele avanes Pärnu Turu tänava maja hoovis kohutav vaatepilt - tunda oli vänget roiskunud liha lehka, emakoer oli loid ega liigutanud, ta oli väga tugevas alatoitumises, lihased olid kõhetunud ning vaglad olid looma naha veristanud. Üks kutsikas oli surnud, teine vaevalt veel hingas, vahendas Reporter.ee.

Hundikoer viidi kiiresti kliinikusse, kus ta saab vajalikku ravi ning taastub vähehaaval.

Koerte perenaine väitis, et kodust lahkudes oli koer veel täiesti terve ning kõik pidi juhtuma paari päeva jooksul. Marge Arumäe arvates oli ohvriks hoopis tema, kuna koer viidi perenaise loata minema ning koera ei anta talle nüüd ka tagasi.

Eesti Loomakaitse Selts on teinud politseile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks. Süüdimõistmise korral ootab Marge Arumäed kuni aastane vanglakaristus ja/või kuni viieaastane loomapidamise keeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles