Sportlased jäävad kirik-võimlast ilma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi hall.
Kalevi hall. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu andis rohelise tee praegu võimlana tegutseva Pauluse kiriku ümberehitamiseks kontserdisaaliks ning seal kõrval oleva Vabaduse platsi rekonstrueerimiseks.

Rakvere Pauluse kiriku tänapäevaseks kontserdisaaliks ümberehitamise idee on idanenud juba ammu, kirjutab Virumaa Teataja. Nüüd astuti selle elluviimiseks esimene konkreetne samm.

Rakvere linnavolikogu nõustus pärast mõningast arutelu Rakvere linnvalitsuse plaaniga korraldada avalik rahvusvaheline arhitektuurivõistlus parima ideelahenduse saamiseks Pauluse kiriku ümberehitamiseks multifunktsionaalseks kontserdisaaliks ning Vabaduse platsi rekonstrueerimiseks nüüdisaegseks linnaväljakuks.


Pauluse kirik ehitati algselt kirikuks ning valmis 16. juunil 1940. aastal. Kahte tornikiivrit ei õnnestunud valmis ehitada, samuti jäi ära kirikuseinte krohvimine, sest järgmisel päeval tulid Eestisse sisse juba Nõukogude Liidu okupatsiooniväed.

Kirik tegutses kümmekond aastat, seejärel hakati seda kasutama võimlana.


Kiriku autoriks on tuntud arhitekt ja riigi esindushoonete projekteerija Alar Kotli, kes on teinud ka presidendi kantselei hoone Kadriorus, Rakvere gümnaasiumi ja kelle kavandite järgi ehitati 1935 kuni 1939. aastani ringi Toompea loss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles