ERR.ee: Lauristin looks üleriikliku virtuaalse hariduskeskkonna

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin soovitab Eesti haridussüsteemil astuda 21. sajandisse ja luua üleriiklik virtuaalne hariduskeskkond, kus kõik õpilased võivad valida endale sobivaid õpetajaid kogu Eestist.

Idee integreerida klassikalise kooliga uus, 21. sajandi vahendeid kasutav virtuaalkool sündis algselt president Toomas Hendrik Ilvese kokku kutsutud mõttekojas, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Professor Marju Lauristini sõnul on ammu aeg koolisüsteemil astuda uude sajandisse ning tema hinnangul lahendaks üle-eestiline virtuaalne haridusvõrgustik paljud Eesti koole painavad probleemid - koolide eliidistumise, õpetajate põua ja maakoolide viletsa haridustaseme. Orkutile, Second Life'ile ja Mängukoopale võiksid Lauristini arvates lisanduda ka hariduskeskkonnad.

«Võiks siis olla niisugune Koolikoobas väiksematele ja Second School suurematele, kus oleks igal lapsel võimalik, olgu ta siis Hiiumaal, Muhus või Missos, saada osa parimate õpetajate kõige rikkalikematest tundidest ja see võiks olla kütkestav võimalus ka noortele õpetajatele, kes tavakooli ei taha minna,» arvas Lauristin.

Tiigrihüppe Sihtasutuse asutaja Linnar Viigi arvates on Eestis infrastruktuuri mõttes valmisolek virtuaalselt õpet anda olemas juba tükk aega.

Oma haridussüsteemi muutmise idee on kooliaasta eel välja pakkunud ka haridusminister Tõnis Lukas, kes soovib muuta kohustuslikuks keskkooli sisseastumiseksamid kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles