Hukkunute arvu kiire vähenemine toob uue liiklusohutusprogrammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Kükital
Avarii Kükital Foto: Andrus Eesmaa

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium algatas ennetähtaegselt uue liiklusohutusprogrammi koostamise, sest kehtiva programmi eesmärgid on juba saavutatud.

2009. aastal hukkus Eesti teedel 100 inimest. Majandusminister Partsi sõnul on kehtivas liiklusohutuse programmis eesloodetud selle maagilise numbrini jõuda aastal 2015.

«Saavutasime eesmärgi justkui kuus aastat varem. Võiksime olla rahul, sest see number on vähenenud kiiresti,» lausus Parts, lisades, et Eesti edusammud hukkunute-vigastatute vähenemises markeeriti ära ka Euroopa kontekstis.

«Oleme jõudnud järeldusele, et kui praegu kehtiv liiklusohutusprogramm peaks kehtima 2015. aastani, siis ei ole mõtet oodata, oleme juba algatanud uue liiklusohutusprogrammi koostamise aastateks 2012-2020,» ütles Parts. Tema sõnul seatakse selles kindlasti ambitsioonikad eesmärgid ennekõike hukkunute-vigastatute osas.

«Teine oluline sõnum on, et me jätkame praeguses programmis kirja pandud tegevusi. Politsei ei kao meie teedelt ära, parandame järjepidevalt liiklusohtlikke kohti, jätkame kiiruskaamerate projekti, mitte ainult Tallinna-Tartu maanteel, vaid ka Tallinna-Narva ja Tallinna-Pärnu maanteel,» lisas minister.

Ka tänavu on esimesed kaheksa kuud olnud liikluses hukkunute ja vigastatute arvu poolest olnud paremad kui mullu samal ajal, samas juuni ja juuli olid mullusest kehvemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles