Jaanus Rahumägi: ka madalamad ametnikud peaksid oma huve deklareerima

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Reformierakonna ühe juhtpoliitiku Jaanus Rahumägi hinnangul peaksid omavalitsustes töötavad madalamad ametnikud deklareerima tööandjale oma huve ning kinnitama, et ei osale äriühingute juhtimises.

 Riigikokku kuuluv Rahumägi ütles Tallinna linnaametnikke puudutavat korruptsiooniskandaali kommenteerides, et linnavalitsuses võiks olla sisemine töökorraldus, mis nõuab ametnikelt kirjalikku avaldust, kus nood kinnitavad, et ei osale äriühingu juhtimises.

«Minu arvates piisaks sellest, kui ametnikud deklareerivad, et ei osale äriühingute juhtimises,» lisas ta. Kui aga linnal peaks kahtluste korral tekkima vajadus mõne ametniku tegevust kontrollida, siis saaks seda Rahumägi sõnul teha läbi infopäringute äriregistrist ning see ei ole mingil juhul jälitustegevus.

«Ka madalamad ametnikud peaksid deklareerima oma huve tööandjale ning kui selleks on vaja seadust muuta, siis riigikogu on väga suur kõrv ja alati valmis vastavat seadust täpsustama,» lausus ta.

Rahumägi lükkas tagasi ka keskerakondlase Ain Seppiku süüdistused, justkui sooviks ta omavalitsusele jälitustegevuse õigust.

«Ka kõige vilkama fantaasia korral ei saaks minu Vikerraadios antud intervjuud tõlgendada jälitustegevuse lubamisena omavalitsuses,» lausus ta. «Härra Seppikule tuleb meelde tuletada, et jälitustegevust korraldab Eestis vastav seadus ja selles on kirjeldatud kindlad toimingud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles