Pubi süüdistas politseid survestamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Kuressaare kesklinnas vaekojas tegutsev pubi saatis linnavalitsusse kriitilise kirja, süüdistades selles Kuressaare politseid pubi tegevuse häirimises, surve avaldamises ja otsitud põhjustega pubile pahanduste kaela toomises.

Politsei teenis pubi juhataja Antti Mikael Laine pahameele ära 1. augusti varahommikuse tegevusega, kui vaekoja juures peatus kaks politseiautot, ametnikud nõjatusid terrassi äärele ja jälgisid toimuvat ning väitsid külalistele, et baaridaam olla politsei välja kutsunud avaliku korra kaitseks ja kaklemise vältimiseks, kirjutas Saarte Hääl.

Baaridaam jätkas, et politseinike käitumine jättis talle mulje soovist pubile pahandusi kaela tuua: õues olnud kliendid aeti sisse, algas edasi-tagasi voorimine, inimesed soovisid selgitusi ja «ainult mõne joogi teinud külastajad pandi mitte millegi eest politseiautosse ja viidi minema».

«Kõik jättis mulje, et elame politseiriigis, tunda oli politseipoolset survet ja kinnitan, et tol hommikul oli väga rahumeelne rahvas ning probleemseid kliente ei olnud,» lõpetas baaridaam oma seletuse.

Kuressaare politseijaoskonna juhi Kaido Vahteri sõnul oli tegemist tavapärase avaliku korra tagamisega, sest toitlustusasutuse juures liikusid inimesi uksest sisse ja välja ning ametlikult suletud asutuse ees toimus ka sel ajal avalik alkoholi tarbimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles