Araabia šeik küsib Tallinnalt mošee jaoks maad

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Araabia Ühendemiraatide suuruselt kolmanda emiraadi Sharjah valitseja šeik Sultan bin Muhammad Al-Qasimi küsib Tallinna linnavalitsuselt maad mošee ja islami kultuurikeskuse rajamiseks.

Sharjah emiraadi valitsuse nimel saadetud kirjas tõdes selle tegevjuht Jamal Salem Al-turaifi, et Eesti mufti ja Eesti islami kogukonna peavaimulik Ildar Muhhamedshin on teinud taotluse mošee ja islami kultuurikeskuse rajamiseks Tallinna.

«Šeik Sultan bin Muhammad on nõustunud mošee ja kultuurikeskuse rajamisega läbi Eesti mufti,» märkis Al-turaifi kirjas Tallinna linnavalitsusele. «Samuti palume me tükikese maa andmist mošee ja kultuurikeskuse rajamiseks ja me loodame, et sellest saab tugev motivaator sidemete tugevdamiseks meie riikide, rahva ja kultuuride vahel.»

Maaküsimustega tegelev Tallinna abilinnapea Eha Võrk ning linnaplaneerimise eest vastutav abilinnapea Taavi Aas ütlesid mõlemad, et ei oska esialgu Araabia Ühendemiraatidest tulnud maataotlust kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles