Kilk: töötajate manifest on kui Hiinas tehtud odav koopia

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Ettevõtja Rein Kilk iseloomustas vastukaaluks tööandjate manifestile koostatud töötajate manifesti kui millegi odavat Hiinas valimistatud koopiat.

«See on jube kiiruga tehtud, see töötajate manifest, valimisteni on samas aega küllalt, seega ilmselt on see sotside kongressiks mõeldud,» leidis Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«See on nagu Hiinas tehtud odav koopia, mille osad nupud ei tööta, võrreldes tööandjate manifestiga,» sõnas Kilk.

«Miks Eesti Ametiühingute Keskliit pole manifestile alla kirjutanud? Kus on Harri Taliga allkiri? Miks on seal ainult alaliitude allkirju?» küsis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Ettepanek kohustuslik pensioniiga kaotada – see huvitav punkt, inimesed ise peavad saama valida pensionile mineku aja. Mida hiljem pensionile minnkase, seda suurem saab olema pension ja vastupidi, see on huvitav,»tunnustas Kilk.

Ajakirjanik Priit Hõbemägi nõustus, et see on tõesti innovaatiline lähenemine.

«Et tegusad 65-75-aastased oleks ühiskonnale kasuks, mitte koormaks, selleks peaks muutma süsteemi ja mõtteviisi. See vajab ilmselt ka riigipoolset tuge, mis on samas kindlasti odavam, kui pensionide väljamaksmine,» sõnas Ruussaar.

«Olukorras, kus neid, keda ei soovita tööturul realiseerida, on Eestis 100 000, siis eelistatakse ikka neid, kellel rohkem kätes rammu. Tööpuuduse asi laheneb lähiaastate jooksul,» uskus Kilk.

«Kolm aastat tagasi otsisin erinevate kuulutustega ja leidsin väga vähe töötajaid. See olukord tuleb varsti tagasi.»

«Üks mõte oleks tuua siia tagasi baltisakslasi, olen nendega kohtunud,» tunnistas Kilk.

«Mismoodi aga tuua siis tagasi Helsingis töötava arsti või bussijuhi, see on küsimus,» leidis Ruussaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles