Jänes peab suhtlusprobleemide põhjuseks masu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes
Kultuuriminister Laine Jänes Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Riigikogu infotunnis ERSOga seotud probleeme selgitanud kultuuriminister Laine Jänes pidas põhjuseks, miks tal on viimasel ajal paljude allasutustega tekkinud suhtlusprobleeme, majanduskriisi ja selle põhjustatud kärpimisvajadust.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor imestas, et miks on nii ERSOst, muuseumidest kui spordialaliitude probleemidest kõneldes töötanud alati üks skeem: «On mingid lubadused, siis arutatakse neid, neid jäädakse uskuma, täidetakse mingilgi moel ja siis pärast selgub, et need lubadused ei ole lubadused. Teiste kultuuriministrite puhul siiralt ma ei mäleta, et oleks kerkinud üles suhtlusprobleem ministri ja asutuste juhtide vahel. Millest see on?» küsis Nestor.

Laine Jänes arvas, et ei ole võimalik võrrelda praeguse valitsuse tööd eelmiste valitsustega, sest ükski teine valitsus ei ole pidanud nii keeruliste majandusprobleemidega ja suurte kärbetega rinda pistma.

«Kui muudel puhkudel tõusis eelarve 10 või 20 protsenti, siis väga paljud teemad ei tõusnudki üles. Kärpimine on igal juhul valulik ja iga allasutus, kes tunneb, et ta ei saa teha oma unistusi teoks, siis neile tundub, et neid ja nende unistusi on petetud,» põhjendas kultuuriminister.

«Ja kindlasti ei ole võimalik võtta lubaduse või garantiina asju, mille üle on arutatud. Kui on arutatud võimaluste üle, siis see on niisugune arutelukäik ja kui on reaalsed võimalused eelarves, siis neid on ka arvestatud. Kui eelarves võimalusi ei ole, siis ma ei kujuta ette, millisest rahanurgast või kotist peaks seda raha sinna hunnikusse tõstma,» imestas Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles