Uueks võrdõiguslikkuse volinikuks sai eelmise nõunik

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Sepper
Mari-Liis Sepper Foto: sotsiaalministeerium

Sotsiaalminister nimetas uueks soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinikuks Mari-Liis Sepperi, kes seni töötas eelmise voliniku Margit Sarve nõunikuna.

Uus võrdse kohtlemise volinik alustab tööd 4. oktoobril ja tema ametipalk on 33 373 krooni. Seni oli soolise võrdõiguslikkuse volinik Margit Sarv, kes uuesti sellele ametikohale ei kandideerinud.

Sotsiaalministeeriumi kantsler ning konkursi- ja atesteerimiskomisjoni esimees Marelle Erlenheimi sõnul on Sepper oma ala asjatundja, kes on ka varasemalt töötanud soolise võrdõiguslikkuse valdkonnas. Sepperi akadeemiline tegevus on samuti seotud võrdõiguslikkuse teemaga.

«Ma usun, et uus volinik saab edaspidigi arendada valdkonda, tuginedes oma teadmistele, oskustele ja erialasele kogemusele,» lisas Erlenheim.

32-aastane Mari-Liis Sepper on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureuse- ning Montpellier' ülikooli õigusteaduskonna magistriõppe. Ta on töötanud muu hulgas sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse büroo juristina, Euroopa Ühenduste Kohtus jurist-lingvistina ning soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku nõunikuna.

Sepper on lugenud Tartu ja Tallinna ülikoolides inimõiguste kursuseid ning ta on soolise võrdõiguslikkuse seaduse kommenteeritud väljaande üks autoritest.

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik on iseseisvalt tegutsev, sõltumatu ja erapooletu ametiisik, kes jälgib soolise võrdõiguslikkuse seaduse ja võrdse kohtlemise seaduse nõuete täitmist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles