Reformierakond: koalitsioonipartnerid ei taha eelarvet sisuliselt arutada

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Aina tulisemaks minevate eelarvekõneluste käigus süüdistavad Reformierakonna poliitikud koalitsioonipartnereid soovimatuses vaidlusküsimusi sisuliselt arutada ja ise lahendusi pakkuda.

Vastuseks täna hommikul avalikkuse ette jõudnud sotsiaaldemokraatide teatele, et erakond on vastu reformierakonna ideele tõsta käibemaks 19 protsendini, ütles Reformierakonna peasekretär Kristen Michal, et tema erakond pole käibemaksu tõstmist kunagi taotlenud.



Michali meelest võiksid sotsiaaldemokraadid pressiteadete saatmise asemel keskenduda  konkreetsete ettepanekute tegemisele eelarveprobleemi lahendamiseks.



Riigikogu liikmest reformierakondlane Taavi Rõivas kirjutab oma ajaveebis, et Isamaa ja Res Publika Liidu poliitikutel pole vaatamata avalikkuse ees võetud hoiakutele eelarvetasakaalust sooja ega külma.


Rõivas nendib, et IRL on kuulutanud prioriteetideks kõik oma ministrite tegevusvaldkonnad ning soovitab teha kärpeid ükskõik kust mujalt.

Mõlemad Reformierakonna poliitikud toovad välja, et nende partei on eelarve tasakaalu viimiseks tulnud välja 17 ettepanekuga, mis sisaldavad muuhulgas ka lubadust tulumaksu alandamine aastaks edasi lükata.

Valitsuskoalitsiooni heakskiidu leidnud eelarve eelnõu peaks riigikogusse jõudma 24. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles