Päästeamet on valmis koondama ligi 300 inimest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujate töövahendid..
Tuletõrjujate töövahendid.. Foto: Peeter Langovits.

Päästeamet on riigieelarve kärbete korral valmis koondama ligi 300 inimest ja seda peamiselt päästekomandodest.

Kui ajakirjanduses on juba üles loetletud komandod, mida ootab ees sulgemine, siis päästeameti peadirektori Kalev Timbergi sõnul enne riigieelarve valmimist neist nii konkreetselt veel rääkida ei saa, vahendasid ERRi raadiouudised.

«Me oleme loomulikult sunnitud lähtuvalt rahandusministeeriumi poolt antud ülesannetest vaatama üle meie kontrollarvu piirides see, kui palju meie eelarve võib minna vähemaks ja vaadanud üle, mis siis selles situatsioonis teha,» möönis Timberg.

Eelarvestuse kohaselt koondab päästeamet 296 inimest kõigist teenistustest ning kõige valusamalt mõjutab võimalik koondamine otseselt päästetöödega tegelejaid.

«Tõsi, kõige suurem hulk inimesi tuleb komandode arvelt ja seda eelkõige esimese grupi komandode arvelt, mis tähendab seda, et need on need komandod, kus on reeglina valves üks inimene korraga,» nentis Timberg.
«Kui ei ole selge, milline tuleb riigieelarve, kui suur tuleb miinuskärbe ja kuidas see kärbe jaguneb erinevate ministeeriumide ametkondade vahel, siis me ei saa rääkida mingisugusest konkreetsest arvust,» rõhutas Timberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles