Politsei toimetas Šuvalovi ja Maaroosi trellide taha

Tarmo Lamp
, veebimeister / kujundaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardi Šuvalov.
Ardi Šuvalov. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Põhja prefektuuri politseinikud toimetasid eile hommikul Tallinna vanglasse endise kohtuniku Ardi Šuvalovi (43) talle määratud kolme aasta ja kuue kuu pikkust vangistust kandma.


Järgmisel nädalal arutab Viru maakohus altkäemaksu võtmise katses süüdi mõistetud Šuvalovi taotlust tema vangistuse edasilükkamiseks kuue kuu võrra tervislikel põhjustel. Kui taotlus osutub põhjendatuks, võib kohus ta vanglast vabastada.



Varem taotles Šuvalov edutult vangiminekuks ajapikendust perekondlikel põhjustel. Endine kohtunik oleks pidanud minema Tallinna vanglasse juba juuni lõpus, kuid ajapikenduse taotluste tõttu lükkus tema vangiminek edasi.



Šuvalovi altkäemaksuafäär hakkas hargnema 2006. aasta alguses ning tipnes tema kinnipidamisega kuriteo matkimisel ja süüdimõistmisega kohtus.



Samuti tabas eelmisel neljapäeval politsei ligi 18 miljoni krooni väljapetmises süüdi mõistetud endise vandeadvokaadi Ilmo Maaroosi ja toimetas temagi reedel Tallinna vanglasse karistust kandma.



Maaroos kuulutati tagaotsitavaks, sest ta ei täitnud kohtuotsust ega asunud kandma talle mõistetud nelja kuu pikkust vanglakaristust. Maaroos üritas pääseda vangiminekust taotluste esitamisega kohtutele ja palus edutult armu ka president Toomas Hendrik Ilveselt.



Süüdistuse järgi sõlmis Maaroos Heta Pärnu advokaadibüroo nimel investeerimislepinguid mitme firma ja eraisikuga ning pealkirjastas need õigusabilepingutena.



Firmad ja eraisikud kandsid Maaroosi käsutuses olnud pangakontodele summasid 100 000 kroonist kuni 1,5 miljoni kroonini, mille Maaroos süüdistuse järgi omastas. Ta jättis klientidele selgitamata asjaolu, et investeerimislepingute sõlmimine õigusabi lepingute nime all väljub tema kui advokaadi kutsetegevuse raamidest.



Maaroosiga sõlmisid õigusabilepingud ja kandsid raha üle firmad Logi-F, Martlet, RLT Invest, Metsahaldus, Ancolie, Vironia Invest, Agroskai, Pärnu Õlu, Pak Arendus, Strand Projekt, Suprema Securities, Rimess AD, VE Invest, Katinkulta Co Ltd ja Sun Market ning kaks eraisikut. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles