Kohus mõistis kaks koera tapnud mehe õigeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees.
Mirek Matikainen Rakvere kohtumaja ees. Foto: Meelis Meilbaum

Viru maakohus otsustas õigeks mõista 39-aastase Mirek Matikainen, keda süüdistati kahe koera tapmises, sest kohtu hinnangul puudus Matikaineni teos kriminaalmenetluse alus ja esines väärteokoosseis.

Süüdistuse kohaselt tappis Mirek  Matikainen 2009. aasta 22. veebruaril Tamsalu vallas Kullenga külas Rakvere-Väike-Maarja maantee ääres asuval põllul mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades 1,2-aastase ja 8-aastase koera.

Süüdistuse järgi tappis Matikainen kõigepealt mootorsaanilt jahirelvast korduvalt tulistades  1,2-aastase koera. Samal ajal jõudis põllu äärde teise koera omanik, kes kutsus enda juurde oma 8-aastast koera.

Koer hakkas väidetavalt omaniku poole jooksma, kuid Matikainen sõitis koerale mootorsaaniga järele ja tulistas ning haavas koera, mille tagajärjel koer kukkus.

Seejärel jätkas koer longates omaniku poole liikumist, kuid Matikainen sõitis mootorsaaniga haavatud koerale järele ning sõidu pealt korduvalt tulistades tappis koera.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Matikainen süüdistuse KarS § 264 lg 1 p 2,3 järgi (avalikus kohas ja julmal viisil loomade suhtes lubamatu teo toimepanemises) kvalifitseeritava kuriteos.

Viru maakohtus toimunud kohtuistungil ei tunnistanud Matikainen ennast süüdi, põhjendades tulistamist vajadusega ennast kaitsta. Kohtuvaidlustes palus Matikaineni kaitsja ta õigeks mõista. Prokurör palus Matikaineni süüdi mõista vastavalt esitatud süüdistusele ja karistada viiekuulise tingimisi vangistusega katseajaga kolme aastat.

Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles